Rezoluție la Paște

Se întâmplă ca duminica asta să fie poate cea mai mare sărbătoare care dincolo de valoarea spirituală, religioasă, pentru mine are însemnătatea unor momente de regăsire a familiei și de reunire a comunității. Este singurul eveniment care scoate pe străzi mii și mii de oameni, unii mai credincioși, alții mai sociabili, fețe cunoscute și mai puțin cunoscute.

Anul ăsta s-a întâmplat să trec pe la mai multe biserici și am fost uimit (deși nu se petrecea nimic nou) de mulțimile care mergeau la biserica de cartier, sau spre una „mai importantă” (mai mare, mai cunoscută, un preot cu vorbe mai de duh).

Fie și pentru cele 10 minute cât se dă lumina suntem acolo cu toții, familii, prieteni, vecini, cunoscuți respirând fumul cald cu miros de ceară și îngânând simultan „Adevărat a înviat!”. Marea de luminițe roșii se împrăștie rapid, cu fiecare grupuleț protejându-și lumina să fie sigur că ajunge cu ea acasă. Mici incendii sunt pornite cu fitile ceruite ce ard astfel înfrățite măcar o noapte în casele noastre și, pentru câteva ore, metafora colectivității capătă sens.

Nu sunt un fan al mesajelor de sărbători, dar de dragul vremurilor cu opțiuni la cartelă cu mesaje nelimitate, am trimis următorul mesaj „Lumina învierii… Etc. Paște fericit !!! :) ”. Un mesaj scris așa bine de frate-miu că nu l-am putut ține doar pentru mine.

Mai precis, cu riscul de a crea spam, am trimis 100 de sms-uri la 100 de prieteni, colegi, apropriați a căror numere le-am găsit în agendă. Asta e cel mai important până la urmă, măcar zilele astea să fim fericiți și mulțumesc mult pentru cele 43 de răspunsuri primite până la ora publicării, contează fiecare reacție.

Mulțumiri, îmbrățișări, Paște fericit alături de cei dragi, Hristos a înviat, „:*” sunt cele mai frecvente urări (toate citite în gând pe vocea persoanei de la care am primit). Printre acestea, foarte multe îndemnuri la liniște.

Am vrut inițial să spun că nu de liniște am eu nevoie (efervescență!!), dar pe măsură ce am ajuns aici cu scrisul și cu gânditul, mi-am adus aminte că unele dintre cele mai bune momente sunt cele în care am fost liniștit cu mine însumi sau în care am scăpat de gălăgia asta exterioară cu care ne umplem zilele.

A fi liniștit cu mine însumi presupune mai multe etape, implică mai multe elemente și mi se întâmplă rar – dacă ar fi să mă justific aș spune că nu am timp, vreau să fac prea multe lucruri deodată, îmi complic singur existența cu pendulări din stânga în dreapta ș.a.m.d.

Așadar, în ciuda sfatului de a nu ne ghida viața după ce spun alții, rezoluția mea de la Paște încolo (că tot nu mi-am făcut niciuna pe 2013) este să devin mai liniștit cu mine însumi, liniște care să se reflecte în vorbele și acțiunile personale. Atenție, vorbesc despre liniște, nu singurătate.

Și chiar dacă aș fi avut o rezoluție de la începutul anului, cred că ăsta ar fi momentul cel mai bun pentru reevaluare, când găsim puțin timp și pentru noi. Paște fericit!

Anunțuri

2 gânduri despre „Rezoluție la Paște

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s