Ceva ușor, ceva frivol

Ceva ușor

Mici sau mari, angajați sau antreprenori, studenți sau nu, suntem plini de griji. Plini de probleme de rezolvat și de situații cu soluții de găsit. Bani, masă, casă, note, mesaje, task-uri, mail-uri, telefoane. Cu din ce în ce mai puține clipe liniștite, avem o viață crâncenă!

Iar eu sunt convins că nu suntem construiți de la natură pentru viața asta. Sigur, noi ne alegem calea și viața care ne place, dar ne lovim ca mici particule browniene (că tot am făcut atâta matematică) de alte mici particule browniene într-un haos care ne pune într-o ordine bine potrivită, dar ne și alterează dorințele și ideea de fericire.

Tocmai de aceea, avem nevoie de lucruri care să ne putem purta cu mintea limpede și inima ușoară de pe o zi pe alta.  Suntem norocoși totuși că putem foarte repede trece de la un gând la altul și găsim metode de a ne detașa de tot și de toate.

Poate ăsta e motivul pentru care Zuma, Bejeweled Blitz, Angry Birds, Candy Crush, Triburile, Farmville, Football Manager și multe altele au succesul pe care îl au. Nu pentru că ne pun în dificultate sau pentru că suntem noi competitivi și vrem să trecem prin cât mai multe nivele (se ajunge și la asta, pe parcurs), dar pentru că ne deconectează de cele menționate mai sus.  Fiecare nivel mai bifează o ștergere cu buretele a unei supărări.

La fel și muzica cu versuri simple și cu linie melodica deloc complicată, sau discuțiile despre alți oameni. Ați prins ideea, facem lucruri care nu necesită mult efort intelectual pentru câteva momente în care uităm de chestiile de peste zi și pentru puțină relaxare.

Dar vreau să ajung și altundeva cu subiectul ăsta.

Ceva frivol.

Titlul a promis și asta, și până acum am folosit cuvinte prea serioase pentru „ceva ușor”. Oare când suntem mai uitici, mai aiuriți și mai fericiți decât atunci când suntem îndrăgostiți? Sau când ne place foarte mult de cineva?

Nimic* nu e prea mult sau prea departe, nimic nu e prea sus sau prea scump, nimic nu poate sta în calea unei inimi zăpăcite de atâtea bătăi pe minut, în fiecare minut! Totul este simplu de realizat atunci când e vorba de dragoste, nu-i așa? (înțeleg acum de ce oamenii care își iubesc munca sunt cei mai eficienți)

E ușor să vorbim, să citim sau să scriem despre subiectul ăsta și asta e dovedit prin numărul de cărți (observația lui Cărtărescu**) și reviste, prin numărul finit, dar greu de determinat de scene romantice de film și prin cea mai mare parte a industriei muzicale. E subiectul preferat de artă, ca expresie a gândurilor celor care o creează.

Nici nu mai menționez jurnalele prăfuite din poduri sau pivnițe al unor oameni prea mari și prea rușinați să-și mai răscolească amintirile, dureroase poate acum.

Iubirea ne împlinește, ne încălzește, ne relaxează și face oamenii mai frumoși în ochii noștri. O ultimă grijă mai avem – grija de celălalt. Natural și neinteresat, simplul fapt că ne pasă e suficient pentru celălalt, restul energiilor consumându-se într-o pasiune de moment.

Cu ce rămânem după focul ăsta iute, continuăm să iubim sau nu mai continuăm. Iar sfârșitul, dacă va veni (nici Biblia nu știe precis, de unde să știm noi?), ne va arăta doar cât de puține am aflat despre specia celuilalt și cât de multe știm despre o anumită persoană. Informații pe care le îngropăm în cenușă (dacă tot e să fim metaforici) sau pe care tindem să le folosim în moduri de care nu suntem foarte mândri.

Tot ce știu bărbații despre femei - Knot Mutch

Mi-am permis să vorbesc la general despre cel mai personal sentiment, iubirea. Asta pentru că deși am putea să urcăm pe cel mai înalt munte să strigăm cât putem noi de tare „Iubesc!” și ne regăsim în poezii și romane rusești mult prea dramatice, dragostea rămâne, înainte de toate, în mine și în tine. Restul sunt doar vorbe care nu pot umple pe deplin sensurile acesteia.

Chiar dacă nu ne spunem des asta, iubirea molipsește prin simplul fapt că există în noi. Așadar iubiților, iubiți-vă mult!

*nimeni și nimic

** interesant de citit

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s